Základná škola
Čo bolo?

Hodová slávnosť

Viac než týždeň rôzni farníci pripravovali hodovú slávnosť spojenú so zábavným programom, športovými súťažami, alebo aj hodovou zabíjačkou. Naša škola nesmela chýbať a zapojili sme sa do kultúrneho programu, ktorý spevom a tancom ukončil slávenie sviatku Dobrého Pastiera.
Nedeľné popoludnie sa už deti z Cirkevnej materskej a základnej školy prezliekli do kostýmov a plné očakávania spestrili rodičom, príbuzným aj ostatným priateľom deň. Detičky zo škôlky zarecitovali, zaspievali a zatancovali niekoľko piesní a následne tancovali žiačky z tanečného krúžku ľudové a moderné tance pod vedením pani učiteľky Terky a Julky.
Prekvapením bol hudobný hosť Pavel Helan, ktorý vyčaril úsmev aj tým, ktorí ho veľmi nepoznali. Zapojil publikum aj rôzne hudobné nástroje vrátane fujary. Ninka Holeštiaková predniesla báseň o aprílovom Hugovi a divadelný krúžok na čele s Martinom Martinekom pobavil rozprávkou o Jankovi a Marienke.
Po predstavení mal každý možnosť zjesť dobrý guľáš a stretnúť sa so známymi. Keďže nám počasie prialo, cítili sme, ako Pán Boh naozaj drží ochrannú dlaň nad celou farnosťou. Ďakujeme za krásne popoludnie a každú modlitbu na tento úmysel.