Základná škola
Čo bolo?

Žabí kráľ

1. júna na sviatok všetkých detí, malých aj veľkých, k nám do školy zavítalo Divadlo na hojdačke. Zahrali nám svoju najnovšiu hru Žabí kráľ, ktorej námetom sa stala známa rozprávka bratov Grimmovcov.
            "Kde bolo, tam bolo, ...", tak sa začala aj naša rozprávka o mladom kráľovi, ktorý sa chcel oženiť, no nemal veľmi s kým....Istá ježibaba by sa rada stala jeho ženou, no keď ju kráľ odmietol, z pomsty ho začarovala na škaredého žabiaka. Aj naše deti sa pokúšali žabiaka odkliať, no neúspešne. Podarilo sa to až krásnej princeznej. Žabiak jej pomohol nájsť stratenú loptu, za čo mu princezná sľúbila, že bude jeho kamarátkou. No a sľuby sa predsa majú plniť! Nakoniec, ako to v správnych rozprávkach býva, princezná sladkým bozkom premenila žabiaka späť na kráľa, a všetko sa dobre skončilo.
            Krásnu rozprávku o láske, ktorá prekoná aj kliatbu, ale aj o sľuboch, ktoré treba plniť, plnú spevu, tanca a kúziel, deti odmenili obrovským potleskom. Na záver im herci Michal Legíň a Andrea Chytčáková ešte predstavili bábky, naučili ich rozoznávať marionetové, javajkové a maňuškové divadlá, a samozrejme, na veľkú radosť detí, mohli si aj vyskúšať, ako sa takéto bábky ovládajú.
            Už teraz sa všetci veľmi tešíme na ďalšie predstavenie Divadla na hojdačke.