Základná škola
Čo bolo?

Biblická olympiáda 2015/2016 - finále triednych kôl


Evanjelium podľa sv. Lukáša nás sprevádzalo už od septembra. Študovali sme ho spoločne i jednotlivo. Kvôli vedomostiam, známkam, čitateľským zručnostiam a samozrejme preto, aby sme spoznali v Písme Pána Ježiša. V troch kolách sme si overovali, ako sa nám toto štúdium darilo.

Finále bolo otvorené pre 35 súťažiacich - riadny termín bol 16. 11. 2015. Vo finále sú už aj náhradné termíny pre tých, ktorí sa nemohli zúčastniť riadneho termínu. Tri kolá si pripravili jednotlivo katechéti našej školy na II. stupni. Rozhodujúce triedne kolo sme prevzali z ponuky Diecézneho katechetického úradu, z materiálu, ktorý pripravila p. Englártová. Takto bola zaručená objektivita tohoto kola.

Finalisti sami skonštatovali, že finálový test bol oveľa ťažší, ako tie predchádzajúce. Predmetová komisia Katolíckeho náboženstva (PK KNB) pôvodne zverejnila, že do školského kola postúpia tí, ktorí dosiahnu vo finále minimálne 80%. Túto podmienku však splnili zatiaľ len dvaja žiaci. Úprimne im gratulujeme. PK KNB z tohto dôvodu stanovila nový kľúč na určenie postupujúcich do školského kola. Tento kľúč zohľadňuje výsledky jednotlivých kôl spolu s výsledkami finále. Poradie sa určuje zo súčtu trojnásobku % z finále a % z jednotlivých kôl - teda dosiahnuteľné maximum je 600%. Takto "vážený" súčet zohľadňuje dôležitosť výsledku z finále a priebežnych úspechov. Do školského kola postupuje 12 najlepšie umiestnených žiakov.

V školskom kole Biblickej olympiády budú súťažiaci študovať 1. knihu Samuelovu. Priprava bude prebiehať na 0-tých hodinách v utorky a piatky. Školské kolo má už len finále, ktoré bude 15. 1. 2016. V tomto kole sa bude súťažiť už v 3 členných tímoch.
finále triednych kôl + postupujúci do školského kola