Základná škola
Čo bolo?

Biblická olympiáda 2015/2016 - 1. časť triedneho kola

"Kto nepozná Písmo, nepozná Krista," povedal sv. Hieronym. Aj preto naši žiaci každý rok usilovne spoznávajú Písmo v rámci Biblickej olympiády.

V školskom roku 2015/2016 sa žiaci II. stupňa pripravujú na biblickú olympiádu z Evanjelia podľa sv. Lukáša a z 1. knihy Samuelovej.
Organizácia biblickej olympiády tento školský rok je takáto:

Triedne kolo je zamerané na evanjelium podľa sv. Lukáša - 24 kapitol tohto evanjelia je rozdelených po 8 kapitol na tri časti. Žiaci sa vždy dva týždne aktívne spolu s katechétmi venujú ôsmim kapitolám a v treťom týždni píšu priebežný test. Po dôkladnom štúdiu v týždni 23. - 27. 11. budú písať zhrňujúci test z celého evanjelia. Na postup do školského kola musí žiak napísať každý z priebežných testov minimálne na 50% a zároveň zhrňujúci test na minimálne 80 %. Ak žiak chýba na priebežnom teste, nepíše ho, ale berie sa, akoby ho napísal na minimálne 50%.

Školské kolo bude zamerané na 1. knihu Samuelovu - najlepší 3 zo žiakov, ktorí postúpia do školského kola, budú potom reprezentovať školu na dekanátnom kole.

Výsledky žiakov v prvom priebežnom triednom kole si môžete pozrieť v priložených súboroch.

Okrem duchovného úžitku biblickej olympiády, ktorý sme spomenuli vyššie, sa rozvíja u žiakov čítanie s porozumením a čitateľská gramotnosť na najvyšších stupňoch porozumenia textu.










1.priebežne_kolo_výsledky_škola