Základná škola
Čo bolo?

Škola v prírode 4. ročník

Výprava výskuných detektívov odštartovala v pondelok 11. mája svätou omšou v kaplnke v škole. Posilnení duchovným pokrmom sme nasadli na autobus a prišli do nám už známeho Kuneradu.
Prvý deň prebehol v znamení čakania na batožiny a oboznámenia sa s detektívnymi denníkmi, ktoré každému prezrádzali, že tohtoročná škola v prírode bude o skúmaní vody, rastlín, živočíchov a hlavne budovaní spoločných vzťahov. Už poslednýkrát na prvom stupni.
V utorok sme si po učení a výrobe identifikačného kruhu bezstavovcov navliekli gumáky a brodili sme sa Kuneradským potokom. Pod každým kamienkom nás prekvapili malé bezstavovce. Všetko sme si poriadne zapisovali a vyskúmali sme aj pH vody. Na chate nás tiež čakala výroba vlajky pre každú skupinu a pozeranie hokejového zápasu. V stredu sme vyrábali identifikačný kruh stromov a preskúmali sme okolité porasty, počúvali les, no dokonca sme boli pozvaní na malú farmu, kde sme si kozy nie len pohladkali, ale aj chytili do rúk. Na lúke sme zbierali kvety do herbáru a našli sme si nového kamaráta Jessy, ktorá si nás veľmi obľúbila. Vo štvrtok sme využili pršanie a hrali sme sa na chate. Všetko, čo sa dalo sme si zapisovali do zápisníkov, aby sme si dobre pamätali, čo sme zažili. Športové, vedomostné aj školské či duchovné aktivity nám tak vyplnili čas, že sme si nestihli ani uvedomiť, ako dlho sme preč od našich najbližších. V piatok sme si pozreli fotky z týždňa, zbalili sa a unavení sme sa odobrali domov.
Privítali by sme aj ďalšiu školu v prírode budúci rok, ale uvidíme, čo nám prinesie, keď už budeme veľkí piataci.