Základná škola
Čo bolo?

Škola v prírode - 2. ročník

Škola v prírode – Kunerad

2. ročník
V termíne od 16. 9. do 19. 9. 2014 sa žiaci druhého ročníka zúčastnili Školy v prírode. Priatelia si pomáhajú – táto téma sa niesla celým ich pobytom.
V utorok šťastne pricestovali na chatu Gumár v Kunerade. Po umiestnení na izby si žiaci vyskúšali obliecť obliečky na periny. Zvládli to na výbornú J. Zoznámili sa so základnými pravidlami správania sa na chate. Po obede si zahrali hry vonku a večer si pozreli rozprávku – Zvonilka, ktorá je o priateľstve. Deň zakončili večernou modlitbou.
Stredu ráno si rozhýbali svoje telo poriadnou rozcvičkou na čerstvom vzduchu a posilnili svoju dušu rannou modlitbou. Po raňajkách nasledovalo učenie. Žiaci si do svojich pripravených zápisníkov zaznamenávali pozorovania okolia chaty v prírode. Nedali sa zahanbiť ani vo výpočtoch z matematiky a úloh zo slovenského jazyka. Neskôr ich už čakalo športové popoludnie plné rôznych súťaží. Nebolo dôležité, kto vyhrá, ale kto dokáže pomôcť pri hre svojmu kamarátovi. Keďže minuli veľa energie, už pred chatou ich lákala vôňa výborných domácich palaciniek. Večerná modlitba sa niesla v duchu chválenia a ďakovania Pánu Bohu za všetky zážitky dňa.
Vo štvrtok ich čakala náročná celodenná túra spojená s poznávaním prírody, pri ktorej majstrovali diela z prírodných materiálov. Ich fantázia nemala hraníc – aj Zvonilka by sa mala čo učiť. Neskôr popoludní mali milú návštevu – pána farára a p. riaditeľku, s ktorými spoločne slávili sv. omšu. Večer  si opekali špekačky a deň zakončili diskotékou a večernou modlitbou.
V piatok po rozcvičke, modlitbe a raňajkách sa začali baliť a upratovať svoje izby. Netrpezlivo už čakali na vyhodnotenie celkového správania, snahy a pomoci iným. Nastal čas sa rozlúčiť s pani kuchárkami a pánom chatárom. Aj im patrí veľká vďaka za rozdávanie radosti, úsmevov a pomoci počas Školy v prírode. Na tento pobyt budú druháci ešte dlho s radosťou spomínať.
 
 
 

Zapísali: Mgr. Antónia Huljaková a Mgr. Zuzana Fuleková