Hrdinovia internetu - sprievodca

Táto príručka bola vytvorená s cieľom poskytnúť rodinám, rodičom a opatrovníkom komplexný zdroj informácií pre podporu zdravých digitálnych návykov doma. Je to sprievodca piatimi kľúčovými oblasťami Hrdinov internetu, ktoré pomáhajú deťom poznávať online priestor bezpečne a so sebadôverou. Od Ostražitosti až po Odvahu, každá kapitola ponúka návody na diskusie a aktivity, aby ste mohli spolu s vašimi deťmi precvičiť zodpovedné správanie na internete.

Táto príručka obsahuje podrobné kapitoly venované každej z oblastí Hrdinov internetu - Ostražitosť, Šikovnosť, Sila, Láskavosť a Odvaha. Každá sekcia je spojená s relevantnými lekciami z programu Hrdinovia internetu a interaktívnou hrou Interland, a poskytuje terminológiu a praktické aktivity pre celú rodinu. Ide o nástroj na posilnenie toho, čo sa deti učia o bezpečnosti na internete v škole, a na podporu sebavedomého správania sa na internete.

Súčasťou materiálu je aj časť Príručka Family Link pre rodičov, ktorá poskytuje podrobný návod, ako nastaviť a používať Family Link - nástroj, ktorý pomáha rodičom spravovať zariadenia a účty svojich detí. Táto časť podporuje rodiny v aplikácii bezpečnostných opatrení a v edukácii detí, ako zodpovedne využívať technológie a internet.

 

 Viac informácii v priloženom súbore:

súbor